Voor-, tussen- en naschooltijd

Tussen schoolse opvang in het kort

Op de Van der Muelen – Vastwijkschool verzorgt KMN Kind & Co de TSO. Met ruim 30 jaar ervaring biedt KMN Kind & Co dagelijks opvang aan kinderen in Midden-Nederland op kinderdagverblijven, buitenschoolse opvang (voor, tussen en na schooltijd, afhankelijk van de vraag) en peuterspeelzalen in de regio.

Vanuit KMN Kind & Co zijn er twee TSO-coördinatoren op onze school aanwezig. Zij zijn verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding en sturen een team van TSO-medewerkers aan. De school is eindverantwoordelijk voor de kwaliteit van de opvang.

 

Hoe professioneel is de TSO?

De TSO-medewerkers zijn allen in het bezit van een verklaring omtrent goed gedrag. De TSO-coördinatoren hebben een kindgerichte opleidingsachtergrond en ondersteunen de vrijwilligers tijdens de overblijf. Een keer in de zes tot acht weken vergaderen de coördinatoren met de vrijwilligers. De coördinatoren werken nauw samen met de schooldirectie.

Professionaliteit betekent: “kinderen op een prettige en verantwoorde manier gezamenlijk de lunchpauze door laten brengen”.

 

Tussen schoolse opvang goed geregeld!

Dat wil zeggen:

  • deskundige begeleiding;
  • veilige en rustige ruimte;
  • aandacht;
  • activiteitenaanbod

TSO is “vrije tijd” tussen de lessen door. Het is belangrijk dat kinderen dit uurtje dan ook op die manier ervaren. De TSO-coördinatoren inventariseren wat kinderen leuk vinden en bespreken samen met het TSO-team hoe hierop kan worden ingespeeld.

 

I.v.m. het feit dat er elk jaar heel veel kinderen overblijven wordt aan de ouders gevraagd om zich op te geven als overblijfkracht. De inzet van ouders is heel belangrijk om de overblijfgroepen zo klein mogelijk te houden.

Aanmelding TSO

 

Wanneer u al gebruikt maakt van opvang bij KMN Kind & Co dan beschikt u over een account op Mijn KMN Kind & Co en hoeft u zich niet in te schrijven. Via uw inlog, tabblad opvang kunt u bovenaan kiezen voor TSO online en uw kind opgeven voor de TSO. Aan het begin van elk schooljaar wordt u gevraagd om de overblijfdagen van uw kind door te geven.

Maakt u nog geen gebruik van opvang bij KMN Kind & Co en wilt u gebruik maken van TSO? Dan kunt u zich inschrijven via onze website www.kmnkindenco.nl/tso. Inschrijven is uiteraard kosteloos. Om in te schrijven kiest u de optie TSO Online. Na uw inschrijving ontvangt u vanuit KMN Kind & Co de spelregels TSO Online en de machtiging voor automatische incasso die door u ondertekend moet worden. Zodra KMN Kind & Co de machtiging ondertekend heeft ontvangen dan ontvangt u uitleg hoe u kunt inloggen in het ouderportaal Mijn KMN Kind & Co.

 

Vragen en meer informatie

De TSO-coördinatoren van de Van der Muelen – Vastwijkschool zijn Hilde Verdcourt en Judith Dijkman. Zij zijn telefonisch te bereiken op telefoonnummer 06-50099442 op maandag, dinsdag en donderdag van 9:30 tot 13:30 uur. Als u uw kind eenmalig wilt aanmelden of afmelden voor de TSO kunt u dit via een e-mail doen: tso.vdmv@kmnkindenco.nl

 

Voorschoolse en Buitenschoolse Opvang

KMN Kind & Co biedt ook voorschoolse opvang en buitenschoolse opvang op onze school. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 7:30 uur tot 8:30 uur bieden zij VSO (Voor Schoolse Opvang) op de Singel. De VSO is voor kinderen van alle groepen. De naschoolse opvang, de BSO,  is voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 6 jaar oud. Op dit moment is er op schooldagen plek voor 100 kinderen. Een buitenschoolse opvangmiddag begint altijd met lekker ontspannen spelen op de groep. Daarna gaan de kinderen aan tafel voor een stukje fruit, iets te drinken en een cracker. Buitenschoolse opvang is de vrije tijd van het kind en moet dus vooral leuk zijn. Wij bieden leuke workshops aan in de middag op het gebied van koken, creativiteit, bewegen en wetenschap. En fijn zelf spelen mag natuurlijk ook altijd, binnen én buiten!

Voor meer informatie kunt u kijken op de site: https://www.kmnkindenco.nl/bso/buitenschoolse-opvang-weesp-singel/

 

Inschrijven kan via de site of via planning@kmnkindenco.nl

Wij wijzen u erop dat er geen garantie is voor een plaatsing. Er kunnen wachtlijsten zijn. Wij raden alle ouders dan ook aan zich vroegtijdig in te schrijven. Wij dragen geen verantwoordelijkheid voor de wachtlijsten bij KMN Kind en co.