Voor-, tussen- en naschooltijd

Tussen schoolse opvang in het kort

Op de Van der Muelen–Vastwijkschool verzorgt KMN Kind & Co de TSO. Met ruim 30 jaar ervaring biedt KMN Kind & Co dagelijks opvang aan kinderen in Midden-Nederland op kinderdagverblijven, buitenschoolse opvang (voor, tussen en na schooltijd, afhankelijk van de vraag) en peuterspeelzalen in de regio.

Vanuit KMN Kind & Co zijn er twee TSO-coördinatoren op onze school aanwezig. Zij zijn verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding en sturen een team van TSO-medewerkers aan. De school is eindverantwoordelijk voor de kwaliteit van de opvang.

 

Hoe professioneel is de TSO?

De TSO-medewerkers zijn allen in het bezit van een verklaring omtrent goed gedrag. De TSO-coördinatoren hebben een kindgerichte opleidingsachtergrond en ondersteunen de vrijwilligers tijdens de overblijf. Één keer in de zes tot acht weken vergaderen de coördinatoren met de vrijwilligers. De coördinatoren werken nauw samen met de schooldirectie en hebben geregeld overleg.

Professionaliteit betekent: “kinderen op een prettige en verantwoorde manier gezamenlijk de lunchpauze door laten brengen”.

 

Tussen schoolse opvang goed geregeld!

Dat wil zeggen:

  • deskundige begeleiding;
  • veilige en rustige ruimte;
  • aandacht;
  • activiteitenaanbod

TSO is “vrije tijd” tussen de lessen door. Het is belangrijk dat kinderen dit uurtje dan ook op die manier ervaren. De TSO-coördinatoren inventariseren wat kinderen leuk vinden. Samen met het TSO-team bespreken zij hoe hierop kan worden ingespeeld.

 

I.v.m. het feit dat er elk jaar heel veel kinderen overblijven wordt aan de ouders gevraagd om zich op te geven als overblijfkracht. De inzet van ouders is heel belangrijk om de overblijfgroepen zo klein mogelijk te houden.

 

Aanmelding TSO

 

Voor bestaande ouders:

Let op: u hoeft geen volledig nieuwe aanmelding via de website te doen omdat u al een gebruikersaccount heeft. Ga voor het inloggen naar onze website: www.kmnkindenco.nl

klik op het poppetje (met het +teken), selecteer voor ouders en kies dan voor inloggen TSO portaal-Flexkids. Het is van belang dat u dit na 1 augustus 2023 voor het nieuwe schooljaar 2023-2024 in orde maakt. Op deze manier kunt u de TSO momenten voor uw kind(eren) doorgeven.

 

Voor nieuwe ouders:

Maakt u nog geen gebruik van opvang bij KMN Kind &Co en wilt u gebruik maken van TSO? Dan kunt u zich inschrijven via onze website www.kmnkindenco.nl/tso.

Om in te schrijven kiest u de optie TSO Online. Na uw inschrijving ontvangt u vanuit KMN Kind & Co de spelregels TSO Online en de machtiging voor automatische incasso die door u ondertekend moet worden. Dit kunt u online in orde maken.

Wanneer KMN Kind & Co de machtiging ondertekend heeft ontvangen, sturen wij u de uitleg hoe u voor uw kind de TSO momenten voor het schooljaar 2023-2024 kunt doorgeven.

 

Vragen en meer informatie

De TSO-coördinatoren van de Van der Muelen-Vastwijkschool zijn Hilde Verdcourt en Jenna Bronius. Mocht het één en ander niet naar tevredenheid verlopen, dan zijn zij in eerste instantie uw eerste aanspreekpunt. Zij zijn telefonisch te bereiken op telefoonnummer 06-50099442 op maandag, dinsdag en donderdag  van 9:30 tot 13:30 uur. Als u uw kind eenmalig wilt aanmelden of afmelden voor de TSO kunt u dit via een e-mail doen: tso.vdmv@kmnkindenco.nl

 

Voorschoolse en Buitenschoolse Opvang

KMN Kind & Co biedt ook voorschoolse opvang en buitenschoolse opvang op onze school. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 7:30 uur tot 8:30 uur bieden zij VSO (Voor Schoolse Opvang) op de Singel. De VSO is voor kinderen van alle groepen. De naschoolse opvang, de BSO,  is voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 6 jaar oud. Op dit moment is er op schooldagen plek voor 100 kinderen. Een buitenschoolse opvangmiddag begint altijd met lekker ontspannen spelen op de groep. Daarna gaan de kinderen aan tafel voor een stukje fruit, iets te drinken en een cracker. Buitenschoolse opvang is de vrije tijd van het kind en moet dus vooral leuk zijn. Wij bieden leuke workshops aan in de middag op het gebied van koken, creativiteit, bewegen en wetenschap. En fijn zelf spelen mag natuurlijk ook altijd, binnen én buiten!

Voor meer informatie kunt u kijken op de site: https://www.kmnkindenco.nl/bso/buitenschoolse-opvang-weesp-singel/

 

Inschrijven kan via de site of via planning@kmnkindenco.nl

Wij wijzen u erop dat er geen garantie is voor een plaatsing. Er kunnen wachtlijsten zijn. Wij raden alle ouders dan ook aan zich vroegtijdig in te schrijven. Wij dragen geen verantwoordelijkheid voor de wachtlijsten bij KMN Kind en co.