Afgelopen week vierden wij dat onze school 60 jaar bestaat. We startten de week met een gezamenlijke opening op het plein aan de voorkant van de school. Alle kinderen en leerkrachten waren verkleed. Meester Arrie knipte symbolisch een paars lint door en daarmee was de feestweek geopend. Vanaf het dak maakte juf Marlies een groepsfoto van alle kinderen en leerkrachten.

Daarna gingen we allemaal naar binnen en in de aula zat juf Marije op de troon en vertelde aan alle kinderen van de school het verhaal over ‘Tinkerbell en haar verdwenen vleugels’. Het raadsel moest opgelost worden door alle kinderen van de school. In de straten van Weesp stonden verschillende sprookjesfiguren en daarbij moesten de kinderen aanwijzingen ophalen om het mysterie op te lossen.

Dinsdag gingen alle 468 kinderen op schoolreisje naar de Efteling. We hebben fantastisch weer gehad en de kinderen hebben het ontzettend naar hun zin gehad.

Woensdag was een ‘rustdag’ met een creatieve fotoshoot. Juf Marlies ging alle kinderen in groepjes van vriendjes en vriendinnetjes op de foto zetten. Het zijn prachtige foto’s geworden. Leuk als herinnering voor nu en later.

Donderdag was de grote sport- en speldag op de voetbalvelden van FC Weesp voor groepen 3 t/m 8. De groepen 1 en 2 deden spelletjes in de lege school en op het kleuterplein. Er waren allerlei losse sport- en atletiekspellen en een stormbaan. De kinderen waren erg leuk en enthousiast bezig.

Vrijdag was de laatste dag van de feestweek. Deze dag stond in het teken van “Heel Van der Muelen Bakt” met een grote feesttent voor de optredens en marktkramen voor alle hapjes op het plein. Rond 11:15 uur startte het programma met het uitreiken van twee cheques. Alle kinderen van de school hebben op woensdag 21 juni meegedaan aan een Sponsorloop. Bij deze Sponsorloop is geld opgehaald voor twee goede doelen ‘Stichting Semmy’ en ‘vluchtelingenkinderen in de Bijlmerbajes’. Één cheque van €2000,- is uitgereikt aan vluchtelingenkinderen in de Bijlmerbajes. Voor hen wordt er een dagje uit georganiseerd. En de andere cheque van ruim €8015,- is uitgereikt aan Stichting Semmy voor onderzoek. Daarna startten de verschillende optredens van de leerkrachten. Rond 12:30 uur kwamen de ouders en begonnen we met de optredens van groep 1 t/m 8. Het waren stuk voor stuk fantastische optredens van de kinderen. Tussendoor werd er gegeten van de heerlijk hapjes, die de ouders hadden gemaakt.

Als jubileumcadeau kregen alle leerlingen een bal met het nieuwe logo van de school erop. Het was een geslaagde dag en mooie afsluiting van deze week!